top of page

Като специалист по мануална терапия, Д-р Асен Томов предлага професионални услуги като се фокусира върху подходи за облекчаване на болка и възстановяване на двигателните функции.

Използвайки разнообразие от техники като масаж, мобилизация и манипулация, той ефективно намалява мускулното напрежение и подобрява гъвкавостта на своите пациенти.

Мануална терапия на гърба

Мануална терапия Костинброд

Ефективна мануална терапия за облекчаване на болка и подобряване на мобилността

Често задавани въпроси:


1. Мануална терапия за какво помага?

Тя помага за облекчаване на мускулното напрежение, увеличава обхвата на движение, намалява болката и подобрява функционалната активност на тялото. Тя е особено ефективна при лечение на болки в гърба, шията, ставите, както и при различни скелетно-мускулни и неврологични заболявания.


2. Опасна ли е мануалната терапия?

Не, лечението не е опасно, когато се изпълнява от квалифициран специалист. Тя е призната методика за лечение, която може да доведе до значително подобрение.


3. Упражнения мануална терапия – какви са те?

Упражненията в рамките на мануалната терапия могат да включват специфични стречинги, укрепващи упражнения, или мобилизиращи техники, които целят подобряване на обхвата на движение и намаляване на болката. 


4. Болки след мануална терапия – нормално ли е?

Може да се появи малко дискомфорт или умерена болка след процедурата, тъй като тялото се адаптира към промените и започва процеса на възстановяване. Това обикновено е временно и трябва да отшуми в рамките на няколко дни. 

Мануална терапия глезени

Разлика между мануална терапия и физиотерапия:


1. Мануална терапия: Това е форма на физическо лечение, при което се прилагат ръчни техники за манипулация и мобилизация на мускули, стави и други тъкани. Целта е да се облекчи болката, да се подобри мобилността и да се стимулира самоизлекуването на тялото. Тя включва масаж, мобилизация на стави, тракция и други техники, които се изпълняват директно от Д-р Асен Томов.


2. Физиотерапия: Това е по-широка област, която включва използването на различни физически методи и техники за възстановяване, поддържане и подобряване на физическата функция и мобилност на пациента. Физиотерапията може да включва мануална терапия, но също така и упражнения, електротерапия, терапия и други методи. Целта е да се подпомогне възстановяването след травми, да се облекчат болковите синдроми, да се предотвратят или лекуват заболявания и да се подобри качеството на живот на пациентите.

Massage Table

Запазете час за мануална терапия

Звъннете ми директно или се свържете по е-майл

bottom of page