top of page

Д-р Асен Томов използва кинезиотейпинг в кабинета си като част от своите физиотерапевтични методи, предлагайки на пациентите си подкрепа на мускулите и ставите без ограничаване на движението.

Кинезиотейпът помага за намаляване на болката, подобряване на циркулацията и подкрепа на засегнатите области по време на възстановяване.

Кинезиотейп върху рамо

Кинезиотейп Костинброд

Подкрепа на мускулите и ставите без ограничаване на движението

Специализираното прилагане на кинезиотейп се фокусира върху конкретни мускулни групи и стави, осигурявайки стабилизация, която позволява на пациентите да продължат със своите ежедневни дейности и физиотерапевтични упражнения с по-малко дискомфорт, както и:


  • Кинезиотейп за стабилизация: Тейпингът осигурява външна подкрепа, подобна на функцията на мускулите. Това помага за предотвратяване на допълнителни травми и подпомага процеса на възстановяване.


  • Кинезиотейп за спортисти: Използването на кинезиотейп помага на спортистите да поддържат по-висока производителност, като намалява риска от травми и поддържа мускулите и ставите стабили по време на интензивни упражнения.


  • Намаляване на отоци и подобряване на циркулацията: Кинезиотейпът може да улесни оттичането на лимфните течности, намалявайки отоците и подобрявайки кръвообращението в засегнатите области.


  • Подобряване на подвижността: Тейпингът позволява пълна амплитуда на движение, което е ключово за поддържане и увеличаване на подвижността дори при наличие на травма.

Кинезиотейп

Използването на кинезиотейп се оказва ефективно при разнообразие от ситуации – от спортни травми и претоварвания до възпалителни процеси и възстановяване след операции. Важно е обаче да се подчертае, че тейпът трябва да бъде прилаган само от квалифицирани специалисти, за да се избегнат евентуални увреждания или болезнени усещания. 


Д-р Томов владее специализирани методики за нанасяне на кинезиотейпа, които усилват естествените възстановителни процеси на организма и спомагат за бързото възвръщане към пълна функционалност.

Massage Table

Запазете час за Кинезиотейп

Звъннете ми директно или се свържете по е-майл

bottom of page